sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Nahanluontia


Kevät jyristää kohti tuhannen höyryjunan voimalla kirvoittaen silmänurkkiini kiukunsekaisia kyyneliä. Vaikka olenkin nauttinut raukeasta aamuauringosta keittiössä, appelsiinimehusta ja luumuhillolla voidelluista paahtoleivistä, koko keho tuntuu huutavan jonkinlaista muutosta tasaiseen arkeen. Aina silloin tällöin minut valtaa epämiellyttävä tunne siitä että kasvoni eivät olekaan minun. En näytä minulta, elämäni ei etene suuntaan johon tahtoisin, eikä edes asunto vaikuta omalta. Olen aina ollut tietynlainen tuuliviiri, säännöllisesti ilmestyvä muutoksenkaipuu tuntuu olevan kohdallani ennemmin sääntö kuin poikkeus. Vähän kuin käärmeen lailla reagoin vaihtuvaan vuodenaikaan ja luon nahkani uudistuakseni. Täytyy ottaa kynä käteen ja tehdä itselleen muistuttavia listoja siitä mitä haluan ja miksi, vaatekaapin sisältö karsiutuu puolella ja mielen perukoilla tykyttää hillitön tarve tehdä koko asunnon kattava kevätsiivous.

Vaatekaappia myllätessä käyttämätöntä, aikansa elänyttä vaatetta kertyi ison muovisäkillisen verran, mutta ajatus facekirppikselle pistämisestä laiskottaa nyt kun rakas postimme meni ja poisti maxikirjeen mahdollisuuden ja korotti pakettien hintoja. Myyminen omaa kaupunkia kauemmas ei yksinkertaisesti kannata, ei ketään kiinnosta ostaa viiden euron paitoja jättiläismäisillä postikuluilla. (Lahden facekirppiksellä rynttyitä tietty voisi yrittää kaupata, mutta ostajien tapaaminen kasvotusten aiheuttaa lähinnä kylmänhikisiä väristyksiä.) Nyt kun kaikki ylimääräinen kangas ei enää pyöri tiellä, on paljon helpompi yhdistellä vaatekappaleita. Yllä oleva kollaasi tulee varmaankin olemaan tämän kesän lempparivaatetuksiani jahka säät sallivat ja reppuni saapuu tehdastätien hyppysistä. Vielä pitäisi keksiä jotakin lämmikettä hartioille viileämpiä päiviä varten, mutta sitä odotellessa saa vanha resuinen nahkatakkini hoitaa homman kotiin. Tiedän että edessä on luultavasti vielä ainakin kaksi loskaista takatalvea ennen lopullista kevättä, mutta mielessä siintävää kesää on vaikea torjua, vaikka kuinka suunnittelemisiaan yrittäisikin hillitä.


7 kommenttia:

 1. Samaisesta tuuliviirimäisyydestä johtuen vaatekaapissani on useampaa eri tyylistä vaatetta, joita sitten saa kiskoa ylleen milloin minkäkin fiiliksen päällä ollessa. :D Silti tuntuu aina puuttuvan oleellisia arkivaatteita, joita käyttää puhki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa aika tutulta, joskin mun tyylin vaihtelevaisuus liikkuu vain mustien vaatteiden puolella : D Ne käytännölliset vaatteet kuitenkin puuttuu aina, nytkin itkeskelen normaalien mustien farkkujen ja lämpimän neuleen perään

   Poista
 2. Tuo reppu on kyllä täydellisyys ja juuri oikean kokoinen tilanteeseen kuin tilanteeseen. :D Itsekkin sellaisen ostin tässä lähiaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa hyvä kuulla että on kelvollinen! Vähän ehdin jo jännitellä että millainenkohan tuo on livenä, toivottavasti se nyt tulisi postista mahdollisimman pian : D

   Poista
 3. Hei sinä ihana, sinulle on Liebster Award haaste blogissani, olisi ihan mahtavaa jos vastaisit haasteeseen! :)

  http://so-restless.blogspot.fi/2015/03/liebster-award-11-kysymysta.html

  VastaaPoista