torstai 23. huhtikuuta 2015

Varpaat vedessä


Joensuu ja loputtomilta vaikuttavat ratakiskot katosivat tihkusateeseen. Pitkään aikaan junan ikkunasta ei näkynyt kuin loputonta havumetsää ja hiljalleen lisääntyvää asutusta. Minulla oli enää puoli levyä fazerin sinistä ja samassa vaunussa istuvat eläkeläisnaiset rupattelivat mielissään naapurin pojan hankkimasta aasialaisvaimosta. Lahteen saapuessa sadekin ehti jäädä taakse, mutta vatsassani vellonut ikävä vain voimistui voimistumistaan. Ensimmäiset vuodet poissa lapsuudenkodista ovat melko ristiriitaisten tunteiden täyttämiä: silloin kun on kotona, on ikävä porukoille ja silloin kun on porukoilla, on ikävä kotiin. Koita nyt siitä päättää missä on hyvä olla. (Tuntui muuten melko utopistiselta käydä pikkusiskon kanssa baarissa, vastahan sekin oli seitsemän ja pelkäsi ukkosta)

Täytin keskiviikkona 22 vuotta. Päivä ei eronnut muista kuin facebook-onnitteluilla ja muutamalla puhelinsoitolla. Suunnittelin kyllä viettäväni itsekkään hemmottelupäivän, mutta loppujen lopuksi löysin itseni vain käpertymästä apeana uuteen kylpytakkiini. Vanheneminen ei ole pitkiin aikoihin millään tavalla pelottanut minua, mutta jotenkin syntymäpäivinä yksinäisyydentunne korostuu onnentoivotuksista huolimatta. Hyvänä ensiapuna toimivat pehmeä viltti, lämmin jalkakylpy ja Petrin tekemä jättiläismäinen jäätelöannos. Onko olemassa murheita joita vaniljajäätelö, suklaakastike ja banaaniviipaleet eivät veisi ainakin hetkellisesti pois?

6 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon näin jälkikäteen! Itselläkin on yleensä hyvin haikea olo omana syntymäpäivänä ja yksinäisyys korostuu. Kaipa se johtuu siitä, että näin vanhemmiten ei tule koko suku enää kylään, hyvä jos edes joku tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ♥ Veikkailen kanssa sitä kun on pienempänä jotenkin tottunut siihen että synttärit on sellainen elämää ja väkeä pulppuava juhla ja ''aikuisena'' sitten ei synttäreillä yhtäkkiä olekaan juuri merkitystä kuin muodollisten onnitteluiden muodossa. Sitten kun on vielä niin perhanan ujo ettei kehtaa pyytää edes kavereitakaan kahville : D

   Poista
 2. Myöhäiset synttärionnittelut! :3

  VastaaPoista