lauantai 13. kesäkuuta 2015

Vaitonaiset


Syreenien tuoksu leijui ilmassa kuin paksu, pehmeä parfyymi. Vaikka ilma olikin kuin linnunmaitoa, tunsin itseni väsyneeksi astuessani matkalaukkuineni puutaloon, jossa olen viettänyt suurimman osan elämästäni. Omenapuut kukkivat ja lihavat huonehämähäkit kipittelivät laiskasti pitkin vierashuoneeksi taiotun ullakkokerroksen kattoparruja. Siivosimme äidin kanssa koko yläkerran ja roskaa kertyi rehellisesti sanoen ainakin neljä mahtavaa jätesäkillistä. Siinä missä ennen lojui pölyisiä muovipusseja täynnä kulahtaneita vaatteita ja ikeakassillisia vanhoja kirjoja, komeilee nyt kolmimetrinen, siististi järjestelty kirjahylly. Sen takana on salainen piilopaikka vieraille: pehmoinen sänky, kissatarroilla koristeltu radio ja pöllökuosinen lukulamppu. Pitää ryhtyä käymään vanhemmilla useammin, ihan vain että voin käpertyä kirjahyllyn taakse kuuntelemaan CD:lle luettuja dekkareita Maria Kallion seikkailuista.


Olo on ollut viime aikoina jotenkin haalistunut ja hiljainen, ei ole oikein tehnyt mieli pitää yhteyttä kehenkään saati kirjoitella tuntoja blogin puolelle. Tuntui hyvältä hiljentyä ja vetäytyä maaseudulle, pestä meikit kasvoilta ja vain sormeilla vanhoja lapsuuden leluja ja kirjoja. Tavallaan toivoisin saavani jonkinlaisen sähköiskun ja herääväni mietteliäästä horroksestani takaisin elämään. Ulkona on kaunista, minulla on uusi sievä nenäkoru ja tilillä hieman ylimääräistä rahaa. Ensimmäistä kertaa elämässäni haluaisin ihan aikuisten oikeasti ostaa silmälasit, ehkä olen tulossa hulluksi? Sovitin jo kaupassa eräitä hassunhauskoja yksilöitä jotka sopisivat hyvin nenäkoruuni (tai sitten voisin olla fiksu ja säästää rahaa sille pahuksen plastiikkakirurgille, olen päättänyt päästä jonakin kauniina päivänä eräästä raivostuttavasta luomesta eroon!)

5 kommenttia:

 1. KILPPARI BONGATTU!

  oletpa kaunistus, ihanainen! ♥ puspurr~

  VastaaPoista
 2. Hiuksesi tuossa kuvassa tuovat hyvin elävästi mieleen 1920 - 1930 lukujen muodin ja sopivat sinulle erinomaisesti!

  Mikäli näkösi on hyvä tällä hetkellä, en suosittele silmälaseja sillä vaikka ne näyttäisivätkin hienolta, ne myös todennetusti pahentavat silmien näköä mikäli ihminen ei niitä tarvitse. Mikäli taas näkösi ei ole sieltä parhaimmasta päästä, niin mikä ettei. Uskon että ne sopisivat sinulle varsin hyvin.

  Mitä tulee "sähköiskuihin", suosittelen olemaan yhteyksissä vanhoihin tuttaviisi joidenka kanssa et mahdollisesti ole keskustellut moneen vuoteen kunnolla mutta jotka ovat siitä huolimatta esimerkiksi Facessa tai toisaalla edelleen kaverilistallasi. Katso mitä siitä seuraa, ei se ole keneltäkään pois vaan päinvastoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa kyllä tosiaan olla parempi jos jätän silmälasit likinäköisempiin aikoihin, silmälasit houkuttelee kovasti, mutten kyllä loppujen lopuksi käytä niitä välttämättä edes kertaa kahdessa viikossa. Ja vanhojen tuttavien huhuilu kuulostaa hyvältä idealta, on tullut erakoiduttua niin rankasti että mahtaa tehdä vain hyvää ottaa tavaksi vähän kysellä kuulumisia!

   Poista
 3. Heitin sua haasteella :) http://catsatemybrains.blogspot.fi/2015/07/otan-haasteen-vastaan_8.html

  VastaaPoista