sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Googlesta ruumishuoneelle

Selailin googlea sydänkohtauksen partaalla ja tulin diagnosoineeksi itselleni aivosyövän lisäksi melanooman, kohdunulkoisen raskauden ja tuhat muuta epämiellyttävää elämänpilaajaa. Alkoi heikottaa, oli pakko haukata ikkunan raosta raikasta sadeilmaa ja kuunnella hetki sireenien etäistä ulvontaa. ''Ensin lääkäriin, sitten googleen,'' muistan joskus neuvoneeni kaveriani, mutta tunnetusti omia neuvojaan on vaikea noudattaa. Löysin muutama kuukausi sitten itsestäni kaksi uutta luomea ja olen hyppinyt siitä asti seinille jahkaillessani yksityisen ja julkisen välillä. Pelkään aivan hirvittävästi paitsi melanoomaa, myös keloidiarpia ja niiden riskiä vähätteleviä tk-lääkäreitä. Olen yritellyt rauhoitella itseäni tiedolla siitä että poistoa kaipaavat ( ja inhottavasti vaatteiden hiertämät) luomeni ovat melko pieniä, eivätkä varsinaisesti sijaitse keloidiarpien riskivyöhykkeellä. Silti hikoiluttaa ajatella että jos nyt kuitenkin jotakin tapahtuu ja juuri minulle. Suoraan sanottuna ajatus siitä että saisin valtavia vaaleanpunaisina tursuilevia arpia kroppaani juuri kun olen oppinut rakastamaan sitä on pelottava. Toisaalta kannattaako maksaa monia satoja euroja ylimääräistä pienen hermostuksen takia? Oli miten oli, huomenna tämä vainoharhainen hysteerikko ottaa puhelimen käteensä ja soittaa terveyskeskukseen. Ihan itse vieläpä. Sitten ehkä pyyhin hieman kyyneleitäni uuteen hienoon laukkuuni.

6 kommenttia:

 1. Voi kauhee älä ikinä mee googlettamaan! T. googletan aina ite saatana :D
  Oon kanssa diagnosoinut itellenni aivosyövät ja kasvaimet ja miljoona muuta sairautta.
  Luultavasti ei ole mitään tappavaa, muista se! Se on kumminkin tosi harvinaista.
  Kannattaa silti mennä käymään tosiaan sielä lääkärissä tai edes soittaa ja kertoa ja kuvailla niin saa itelle mielenrauhan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhyy, jos voisin peruuttaa googletteluni niin tekisin sen! Alunperin tuumailin poistattavani luomet ihan vain koska rintsikat hiertää, mutta nyt arvoisa nettini kertoikin tuhat muuta syytä rynnätä tohtorille. Onneksi lääkärikäynnin jälkeen aina helpottaa, saapahan pälistyä kaikki fyysiset murheensa läpi kerralla : D

   Poista
 2. Kuulostaa niin tutulta nuo pelot, google on kyllä myrkkyä meidän kaltaisille hysteerikoille. Olen ihan varma ettei sulla ole syytä huoleen. Tsemppiä soittamiseen! Ja tosi magee laukku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista toveri! Pitäisi varmaan opetella muutenkin vieroittamaan itseään kännykän netistä, aina kun jokin huoli iskee niin vie vähän liiankin vähän aikaa tempaista kännykkä taskusta ja syöksyä googlen ihmemaailmaan. Tietokoneen kanssa himo googlettaa outoja oireita laskee kun pitäisi ensin viritellä läppäriin johdot ja odotella käynnistymistä

   Poista
 3. Just niinku meikä! Kyllä toi googlettelu on saatanasta, tullee vaan ihan pöpiksi kun sieltä ettii vastauksia vaivoihin ja olotuksiin. :D Onneksi en ikinä saa aikaseksi mentyä lääkäriin, nehä pitäs mua ihan luulosairaana eikä ottas mua ikinä tosissaa.. :D Toistaseksi vielä hengissä vaikka kaikenmaailman hirmu taudit on tullu itelle diagnosoitua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oisin varmaan synnyttäny 8 lasta, kuollu kolmeen erilaiseen syöpään ja sokeutun jos kaikki mun hurjat ennustukset ois pitäny paikkansa : D !

   Poista