torstai 20. elokuuta 2015

Tuskien taival

Heräsin eilen jokakesäisen painajaiseni paluuseen. Itkeminen oli virhe, sillä kyyneleet saivat sillä samaisella sekunnilla silmänympärysteni haavaumat ärtymään entisestään. Pään liikuttelu tuntui kivuliaalta, kaulan iho oli kiristynyt yöllä tulipunaiseksi ja paperinohueksi. Yleensä atooppinen iho tekee kantajalleen tepposet pakkasten kuivattaessa ilmat, mutta jostakin syystä juuri kuumimmat kesäkuukaudet ovat pahentaneet ongelmaani vuosi vuodelta. Näytän tällä hetkellä rehellisesti sanottuna hirttoyrityksen uhrilta, eikä oloani juuri hivele tieto siitä että lähdemme muutaman viikon päästä Petrin siskon häihin. Nöyrryin viimeinkin kokeilemaan protopiciä (sen myrkyllisyydestä ja syöpäriskistä huolimatta) ja olo on aloitusoireiden takia melko kurja. En muista viimeisestä vuorokaudesta sekuntiakaan jolloin minua ei olisi kutittanut ja poltellut. Kirvelyyn olen tottunut, mutta kutina on kyllä jotakin niin helvetillistä, etten pysty ajattelemaan muuta kuin raapimista, kynsiä, hilseilevää ihoa ja karheaa rapinaa.  K U T I T T A A .  Enkä mahda sille mitään!

4 kommenttia:

 1. ;____; tsemppihali sulle! ääää. kuulostaa niin inhaltakurjaltakamalalta! PÄRJÄILE ♥

  VastaaPoista
 2. Ow. Olen tosi pahoillani. Mullakin on atooppinen iho, ja muistan miten k a m a l a l t a protopic tuntui kun käytin sitä joskus. Muistan myös ton kauhean tunteen kun halusi vaan itkeä ja raivota, mutta sekin olisi vain kirvellyt ja halkonut ihoa... Symppaan todella paljon nyt täällä ja toivon, että ihosi tottuu pikaisesti protopiciin.

  Toivottavasti tää ei kuulosta kauheen oudolta mutta luulen että ehkä jopa sommittelit itsekin sen tahallasi niin; tuo ihottumakaula sopii värimaailmaltaan tosi kauniisti noiden muiden vaaleanpunaisten kuvien sekaan. Siinä on oikeastaan tosi kauniit värit, vaikka tiedänkin miten kivulias se on. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä hieman kieroa, mutta keräsin kollaasiin kaikki omaan kesään oleellisesti kuuluvat asiat! Tuntuu hieman lohdullisemmalta katsella kurjaa kaulaa muistaen kaikki kesän mukavat ja kauniit asiat kuin tuijottaa pelkkää ihottumaa naama mutrussa.

   Toivon kyllä tosissaan että protopic auttaa äkkiä ja kutina hälvenee, raavin kaulaani hälyttävän paljon unissani ja aamuisin olo on kuin leijonan kynsiin jääneellä :c

   Poista