sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Vuoden pimein kuukausi

Join päärynäpillimehua lumisateessa kun liikenteen hurinaan yhtyi pienen mopon pärinä. Jähmetyin hetkeksi paikalleni tuijottamaan kuinka joulupukki pöristi ohitseni sinnikkäästi loskaa lennättäen. Tekoparta viuhui villisti tuulessa enkä voinut olla ajattelematta, että ohueen punaiseen halppiskankaaseen verhoutunut mies varmastikin paleli hillittömästi oikuttelevan ratsunsa selässä. Siihen hetkeen jotenkin tiivistyi koko surkuhupaisa marraskuu: märät sukat, rähmivät silmät, loskasade, pillimehu ja joulupukki. En varmastikaan ole ainoa jolle marraskuu on vuoden vaikeinta aikaa. Kaikki on märkää, sumuista ja ruskeaa. Silti jollain kummallisella tavalla pidän marraskuusta: se on se kuukausi jolloin yhtäkkiä muistan, että täytyy pysyä skarppina ja pitää itsestään huolta. Viikonloputkin tuntuvat erityisen arvokkailta kun viitenä päivänä viikossa ei ehdi nähdä auringonvaloa kuin sillä lyhyellä matkalla lounastauolle. 

Marras, vanhahtava, kuoleva. Mietin joskus tosissani että vaihtaisin sukunimeni vuoden vaikeimman kuukauden mukaiseksi. Meidän suvussa on jo päinvastaista tarkoittavaa nimeä, joten olisi jotenkin surkuhupaisaa jos seassa olisikin yksi Marras virnistelemässä omalle ristiriitaisuudelleen. Kaikista eniten pidän sanasta kuitenkin siksi että se vain istuu etunimeni kanssa täydellisesti. Nimenvaihto nyt kuitenkin saa odottaa omaa aikaansa, en halua mielen muuttuessa vaihtaa kuumeisena seuraavaan. Yleensäkin koko prosessi kuulostaa vähän vaivanloiselta: ei se korttien vaihto, vaan se että ihmiset saattaisivat hyvinkin haluta keskustella kanssani aiheesta. En tiedä miksi, mutta jotenkin se tuntuu yhtä nihkeältä toimenpiteeltä kuin uusien kenkien ostaminen tai kirkosta eroaminen (vaikka kaiken järjen mukaan noiden asioiden pitäisi olla helppo nakki!)

1 kommentti:

  1. Nyt ollaan vähän samoilla linjoilla tässä! Mulle marraskuu on siks niin merkittävä kun omat synttärit on marraskuussa, mut käytän November-nimeä kaikissa RPG-peleissä eräänlaisena alter egonani :3 Sun nimeen kyllä toi suomennettu versio kävis erinomaisesti!

    VastaaPoista