perjantai 8. tammikuuta 2016

Vuonna 2015

Tammikuu

Virallisesti koko vuoden hirvein kuukausi. Hormonaalinen ehkäisy alkoi takkuilla ja pää oli jatkuvasti yhtä kiukun, pelon ja itkunsekaista puuroa. Säikähtelin ja itkin helposti, jokainen uutinen ui suoraan nahan alle ja jatkuva tunteiden vuoristorata venytti fyysisenkin jaksavuuden äärirajoille. Kuntoilu oli ainoa asia joka helpotti hetkellisesti, joten takerruin Jillian Michaelsin kuntoiluhaasteeseen kuin hukkuva pelastusrenkaaseen. Aloitin työssäoppimisen taidegallerialla, istuin lähinnä takahuoneessa selaamassa facebookkia.

Helmikuu

Luovuin pentuhaaveista tajuttuani miten rankat kiimat Manaksella oli. Siinä meitä oli kaksi, minä ja kissa, molemmat itkemässä hormonihuuruissa. Päästin pikkutytön pälkähästä ja päätin viimeinkin leikauttaa kissan. Manas näytti kaulureineen seuraavat 10 päivää lähinnä nelijalkaiselta lampunvarjostimelta. Sain uudet e-pillerit terveydenhoitajalta ja mielialat lähtivät hitaasti tasoittumaan. Kuun loppupuolella työssäoppiminen loppui ja valmistuin kuva-artesaaniksi. Värjäsin turkoosit hiukseni tummanruskeiksi ja jätin latvat sinivihreiksi.

Maaliskuu

Pikkusisko täytti 18, posti toi viimeinkin tilaamani kalloreplikaatin ja katselin Elinan koneen ruudulta PMMP:n viimeisen keikan nostalgiasta huokaillen. Työkkäri lähetti minut viikon mittaiselle työnhakukurssille ja tajusin harrastaneeni säännöllistä kotijumppaa jo kolme kuukautta putkeen.

Huhtikuu

Kävin pitkästä aikaa susirajalla pyöräyttämässä pikkusiskoa baarissa ja poikkesin Riihimäellä Ennsesterin luona. Täytin 22 vuotta ja vietin merkkipäivän perinteisesti tekemättä mitään. Pylly-kissa joutui sairaan kalliiseen hammasremonttiin, yli 500e hujahti kuin tuhkana tuuleen.

Toukokuu
Lähestyvä kesä veti hymyn naamalle ja sain vihdoinkin aikaiseksi leikauttaa otsatukan. Rakastuin silmittömästi pieniin mustiin mekkoihin ja vanha lukiokaveri poikkesi yllätysvisiitillä. Ravasin taas Ennsesterin luona, ilma oli kuin linnunmaitoa ja jäätelö maistui.

Kesäkuu

Kihisin innosta kun saimme viimeinkin varattua kissoille kahden viikon hoitopaikan kesäreissua varten. Kävin porukoilla auttamassa yläkerran siivoamisessa ja palasin sitten kotiin (yllätys yllätys) siivoamaan. Ärsytti ja pakkoajatukset vaivasivat. Aina oli muka likaista ja leivänmurut pöydällä maailmanloppu. Sää oli edelleen kuin unelmaa, minä ja Petri käytiin useasti pitkillä kävelylenkeillä. Kuun loppupuolella lähdettiin Pohjois-Kurjalaan mökkeilemään.

Heinäkuu

Uin ja saunoin koko mökkireissun ajan kuin hullu. Petrillä oli synttärit, mökillä tiheä parvi itikoita ja Ruunaalla kauniit maisemat. Tajusin rakastavani patikointia. Kierreltiin kaikki sukulaiset (ja jääkaapit) läpi. Savu tuoksui vaatteissa vielä kotiin palatessakin. Atooppinen iho riehaantui kotiinpaluusta niin että heräsin usein silmät karheina ja turvoksissa.

Elokuu

Huitelin pikkusiskon kanssa huvipuistoon suuressa mustassa lierihatussani. Steam Hellsinki on paras. Ihon kunto tuntui pahenevan päivä päivältä ja jouduin kokeilemaan protopiciä, jonka levittäminen oli suoraan sanottuna hanurista. Värjäsin hiukset puoliksi vaaleanpunaisiksi, puoliksi mustiksi. Yritin opettaa Manasta kulkemaan valjaissa, mutta kissaa ei kiinnostanut.

Syyskuu

Tapoin kaksi kaktusta ja yhden mehikasvin. Kiskaisimme ykköset niskaan ja kävimme Petrin siskon häissä. Aina kun lähdin ulos, satoi. Onneksi huopahattu kävi sateenvarjosta. Löysin ensimmäistä kertaa tuhanteen vuoteen kengät, jotka eivät hankaa hirviöpikkuvarpaitani.

Lokakuu

Rikoin kahdet maiharit, joten Petri korjasi minulle ikivanhat tilalle. Kolin maisemat kutsuivat ja pääsimme porukalla hemmottelukylpylään. Sain työkokeilupaikan mainostoimistolta ja loppukuu sujui hintalappuja ja päiväkodin kalenteria väsäillessä.

Marraskuu
Perinteiset kaamosoireet ja stressi iskivät kuin nyrkki naamaan. Olin melko huonovointinen, väsynyt ja stressaantunut koko kuukauden. Sydän läpätti ja kädet tärisivät töissä niin etten saanut edes haarukkaa suuhun kun kaikki ruoka tipahteli matkalla. Jouduin aloittamaan propralit uudelleen. Tein noin 80 hintalappua päivässä ja sain kalenterin valmiiksi kehujen saattelemana. Lääkäri määräsi bemetsonia ja antihistamiinia ihoon. Loppukuusta sain ikävän puhelun: J ja tämän isä katosivat veneretkellä. J löytyi myöhemmin kuolleena.

Joulukuu

Matkustin takaisin susirajalle J:n hautajaisiin ja vietin tovin apeaa hiljaiseloa. Pinnistelin viimeisen kuukauden työkokeilussa ja tulin huomanneeksi etten olekaan niin huono kuin pelkäsin. Päätin hakea seuraavassa haussa jatkokouluttautumaan. Hyvästelin pinkit hiukseni ja värjäsin hairdon maantienruskeaksi. Petri tilasi minulle mustan tonttuhatun ja minä hukuin joulukoristeisiin. Joulu meni elokuvia katsellessa ja syöpötellessä. Vuosi vaihtui ja pojat saivat tähtisädetikkuni syttymään käytettyään sanavarastonsa jokaisen kirosanan. Rähinäjuoma maistui, mutta maailmankaikkeus päätti onneksi säästää minut krapulalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti