keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Ei rahaa, ei huolia

Katselin uusia kalloreplikaatteja. Katsoin tiliäni. Katsoin taas kalloreplikaatteja ja itkin henkisesti tilini tilanteelle. Ei auta kuin säästää, ketut ja ilvekset saavat jäädä irvistelemään kuvastoihinsa kunnes on varaa syödä muutakin kuin makaronilaatikkoa ja puuroa. Kävin viime viikolla poliisilaitoksella tunnistautumassa uutta passia varten. Sormenjäljen tunnistuslaite piippasi vihaisesti punaista, etusormeni ovat kuulemma liian pienet (!?), joten jäljet otettiin peukalosta ja keskisormesta. Lähes viisikymppiä hujahti kuin tuhkana tuuleen, enkä uskalla edes ajatella millainen läpiveto kukkaroni läpi tulee ujeltamaan jahka vaihdan sukunimeäni ja joudun uusimaan kaikki viralliset korttini. (Mitä nimenvaihtoon tulee, olen jo päätökseni tehnyt, odottelen vain operaatiolle sopivaa hetkeä. Lähden parin kuukauden sisään reissailemaan äidin kanssa ulkomaille, joten en kaipaa henkilöllisyyssähläilyä ihan vielä!)

''Ei rahaa, ei huolia'', Petri totesi joskus hilpeään sävyyn kun tuskailin ylimitoitettua kuukausibudjettiani. Aluksi en älynnyt mitä kommentti tarkoitti, mutta viime aikoina ajatus on lähtenyt avartumaan mieleeni. Ei minun oikeastaan ole pakko ostaa mitään jos ei ole varaa. Vanhalla ripsivärillä pärjää vielä, enkä ehkä kuolekaan vaikken saisikaan uusia vaatteita tässä tai edes seuraavassakaan kuussa. Riittää kunhan saa laskut maksettua ja ruokaa pöytään. Nettikauppojen selailusta on tullut vähän turhankin mieluisaa ajanvietettä, välillä tuppaan unohtamaan että kyllä minulla oikeastaan on jo kaikkea mitä tarvitsen. (Paitsi sukkahousuja, niitä ei ole koskaan liikaa.)

6 kommenttia:

 1. Kovin tuttu tunne! Itkeskelen tilin tilannetta ja silti selailen kaikkea mahdollista nettikaupoista ja itskeskelen vähän lisää.. :D Lopulta suljen tabit ja yritän vakuuttaa itselleni etten tarvitse mitään/tai että ostan ensi kuussa. :'D UGh pitäisi itsekkin käydä hankkimassa uusi passi, muttei kyllä houkuta sen 50e lovi lompakossa. Ja nyt stressaan koska omatkin sormeni on ihan minsikuulit, toivottavasti saa jotain sormenjälkiä otettua.. 8D Sukkahousuja ei todellakaan ole ikinä tarpeeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niiiiiin tutulta! Musta tuntuu että mussa asustaa sitkeä shoppailusokeus, netistä on jotenkin niin petollisen helppo tilata krääsää kun sitä tai edes rahaa ei tarvitse konkreettisesti käsitellä käpälissään :3

   Se koko sormenjälkitilanne oli muutenkin vähän huvittava ja vaivaannuttava, me pyyhittiin sitä sormenjälkikonetta palvelutiskin tädin kanssa kaiken maailman kosteuspyyhkeillä ja nenäliinoilla ja mun piti ainakin kuudesti yrittää painaa mun sormi siihen koneeseen niin leveesti kuin vain ikinä pystyin : DDD

   Poista
 2. Ah, itse vaihdoin juuri sukunimeäni äidin puolelle ja tämä korttirumba on aivan huikea :''D Onneksi maksuja ei tullut lopulta kovin montaa kymppiä, mutta vaivaa ja juoksentelua se vaati. Mutta kivempi nimi on kyllä sen kaiken arvoinen!

  Aww, pienet sormet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaaaaaa ees jollain on kokemusta asiasta ;_; Tuliko sulle joku huikea käsittelymaksu sukunimen vaihdosta? Luin netistä että se on jotain 108 euroa! Kaikki on pelotellu mua että hintaa kertyy tyyliin satoja euroja D8 ....mutta siitäkin huolimatta oon samaa mieltä, se kyllä on nätin nimen arvosta!

   Poista
  2. Mun muistaakseni se oli 104 euroa, tai jotain sinnepäin, se on noussut ihan sikana siitä mitä se joskus oli xO Mokomat ahneet siat :D
   Mä oon kokonaisuudessaan päässyt alle kahteen sataan koko rumbassa (joka on passia vaille valmis mutta uusin sen sitten kun se menee muutenkin vanhaksi). Onneks kaikki tahot ei veloita korttien uusimisesta, monesta paikkaa tuli myös automaattisesti uusi kortti kun väestörekisteriin (tjsp) päivittyi nimi ^^

   Poista
  3. Ewww, se hinta onkin näköjään jo 114e @.@ Ei tässä onneksi sittenkään oo hirveesti kortteja uusittavana, ainoot mitkä pitäs muistaa on juurikin passi (jolla ei ole kiirettä) ja ajokortti. Kelakortti näköjään tuleekin automaattisesti kotiin!

   Poista