torstai 4. helmikuuta 2016

Silmäparin allaAloin hikoilla pahaenteisesti vasta hammaslääkärin odotushuoneessa. En oikein osannut päättää itkeäkö vaiko nauraa, vielä vähän aikaa sitten olin päättänyt että aamulla otetut propralit sittenkin toimisivat. Lämpö pakeni raajoista niin että kämmenistä veti suonta ja sydän aloitti raskaan, epävireisen muljahtelunsa. Leijuin hoitohuoneeseen kuin tästä ulottuvuudesta irtautunut aave ja tunnustin hammaslääkärille pelkääväni. Hammaslääkäri vain hymyili seesteisesti. Jossain räsähteli paikallisradion tekohauska puheohjelma kun yritin rentouttaa vapisevan ruhoni yhä vain alemmas vajoavalle tuolille. Hoitajat rupattelivat hyväntuulisina keskenään, mutta minun suuni täyttyi tympeällä metallilla. Vihasin jokaista sekuntia siinä kirotussa tuolissa: poraaminen vihloi ikävästi ja minun oli vaikea pysyä paikallani kun lääkäri joutui painamaan kiilan hampaitteni väliin. Veri pisaroi ikenistä ja sylki-imuri tarttui tasaisin väliajoin sisäposkieni paksuun arpikartastoon. Olen kuullut ne samat kysymykset puruvalleista niin monta kertaa etten jaksa enää ihmetellä asiaa itsekään. Oletko ollut joskus onnettomuudessa? Oletko joskus kaatunut pahasti? Ovatko hampaasi tulleet alahuulesi lävitse?

Puolen tunnin puhtaan kidutuksen päätteeksi olisin tahtonut todeta helpottuneena että se oli helpompaa kuin luulin, mutta kyllä se oli tismalleen yhtä ikävää kuin osasin odottaa. Saapastelin ulos jalat spagettina, itku kurkussa ja niin ehdottomasti sokerilakossa että suunnistin heti ensimmäisenä syömään laskiaispullaa Robert's Coffeeseen. Laahustin kotiin ja kuvittelin murheellisten viulujen kuoron seuraamaan askeliani. Eteisen hämärässä kuitenkin odotti pieni ruskea paketti. Avasin sen. Jumala on selvästi kiinalainen, sillä takaisin tuijottava silmäpari minut hymyilemään. Kiinnitin rusetit hiuksiini ja hetken ajan en enää ollutkaan odotushuoneen hermoheikko hiirulainen vaan galaksin pahapeppuisin avaruusprinsessa. Kaikki on kivempaa ylimääräisen silmäparin alla, jopa ahdistuksesta kärsiminen.

2 kommenttia:

  1. Voiih, oot niin söpö. Hammaslääkärit on niin kauheita, mutta tuo viimeisen kappaleen lopetus oli vaan ihan överisöpö. <3

    VastaaPoista