lauantai 9. huhtikuuta 2016

Mörkö nimeltään ruoka

''No sun pitää vaan syödä enemmän'', kaverini toteaa hartioita kohauttaen vuodatettuani tälle syömisongelmistani. Turhaudun. Tuntuu että söin mitä tahansa niin iltapäivällä verensokeri laskee joka tapauksessa niin jyrkästi että voin huonosti. Kädet alkavat vapista, kämmenet ja jalat palella ja ajatukset takkuilla usvaisina. Viime viikolla myöhästyin bussista ja aloin itkeä ihan vain siksi että olisin jo tahtonut kotiin syömään.

En oikein osaa kiteyttää missä ongelma piilee, mutta sen verran voin huolestuneita lohduttaa etten yritä laihduttaa tai laske kaloreita kuumeinen kiilto silmissäni. Terveellisesti sen sijaan yritän elää, mutta melko huonolla menestyksellä kun katselee kännykkääni tallentuneita herkkuja. Tuntuu että omassa sapuskoinnissa on tasan kaksi tilaa: liian vähän ja liian paljon. Sekoilin aikoinani ruuan kanssa niin paljon etten oikein tiedä enää mihin uskoa, kuinka usein saa syödä ja mitä silloin kannattaa suuhunsa laittaa. Entä kuinka paljon ruokamäärää pitäisi lisätä jos harrastaa melkein päivittäin liikuntaa? Paino jojoilee päivittäisistä nälkätuskista huolimatta kolmisen kiloa ylös aina kun olen säännöllisesti missään töiden tapaisissakaan. Syötyä olo on hengästynyt ja väsynyt, aamulla sitten taas sattuu vatsaan ja olo on kurja. Koko ongelma tuntuu niin turhauttavalta ja raivostuttavalta kun syömisen pitäisi olla ihmisolennon kaikkein normaaleimpia toimintoja. Onneksi kuun lopussa pääsee juttelemaan lekurin kanssa herkästä vatsasta ja ravitsemuksesta, ei tätä kuraa kyllä jaksaisi yhtään pidempään. Tuore muutto uudelle alueelle lohduttaa onneksi aavistuksen, ainakin ruokavalikoima kasvoi noin 100000000% Siwan näivettyneistä tomaateista ja väsyneistä eineksistä.

6 kommenttia:

  1. Täällä myös toinen herkkävatsainen ja ruuan kanssa sekoileminen on tuttua, tunnen tuskasi. ♥ Onko fodmap-ruokavalio auttanut siua, muistan että kirjoitit siitä joskus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilin fodmappia kuukauden verran ja se kyllä rauhoitti merkittävästi vatsaa : D Kuukauden kokeilun jälkeen se stten taas vain jäi, mutta myös vatsaoireet jäivät paljon pienemmiksi siinä ohella. Fodmapin kanssa oli kuitenkin samankaltaisia ongelmia kuin nytkin nälän kanssa (ellei pahempiakin) kun en oikein osannut arvioda annoskokoja oikein tai vain keksinyt mitä syödä kaikkien niiden rajoitusten keskellä. Paremmalla valmistautumisella ja ruokiin perehtymisellä kyllä voisin ehdottomasti ryhtyä sille uudelleen

      Poista