sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Tunnelit tuomiolla

Uudet hiusvärit lähtivät jo tilaukseen, mutta eräs toinenkin ulkonäköön liittyvä seikka on jo jonkin aikaa kuumotellut mielessäni. Venytykset, nuo rakkaat luodinreiät lehdissäni, ovat jostakin syystä alkaneet kyllästyttää ailahtelevaa mieltäni. Ensimmäinen laajennuskoru sujahti korvaan hetken mielijohteesta, mutta pois ottamista mietin kuumeisemmin kuin yhdenkään lävistyksen laittamista olen kuunaan harkinnut. Ovathan ne kivat (pidän niiden ulkonäöstä ja tietystä sarjakuvamaisuudesta) mutta oma yliherkkyys suoraan sanottuna keljuttaa. En ennen tunneleitakaan pystynyt käyttämään normaaleja korviksia, mutta nyt venytysten kanssa alkaa sama ongelma tulla kerta toisensa jälkeen uudelleen vastaan. Korvat eivät tykkää puusta, eivät kirurginteräksestä tai muovistakaan vaan alkavat punoittaa kiukkuisina ja kerryttää kostoksi sitä ihanaa kuonaa, jonka hajun jokainen venyttäjä varmasti muistaa vaikka unissaankin. Koska maallista mammonaa ei aivan riitä täysikultaisiin tai hopeisiin venytyskoruihin, tyydyn tympeään silikoniin, joka näyttää tällä hetkellä olevan ainoa materiaali joka pitää korvat täysin neutraaleina. En tiedä, ehkä venytyskielteiset ajatukset poistuvat ajan myötä tai viimeistään silloin kun pääsen valitsemaan Crazylta silikonitunneleita uusissa väreissä, mutta idea saa silti jäädä tyynyn alle hautumaan. Venytysten kutistumisesta en niinkään ole huolissani, jos reiät eivät supistu nätisti kasaan niin sitten vain laitan venärit takaisin ja that's it. Luulisi lävistysten kuitenkin palautuvan hyvin lähelle normaalia kun mitään sen dramaattisempia repeämiä (yhtä lasikoruäksidenttiä huomioimatta...) ei ole päässyt tapahtumaan, eivätkä venytykseni yksinkertaisesti ole kovinkaan suuret. Saa kuitenkin nähdä mistä tuuli puhaltaa ensiviikolla, ehkä silloin on jo toisenlaiset humputukset mielessä.

9 kommenttia:

 1. Ihana tuo kaulakoru! *____* Minulla on pyörinyt mielessä jo pitkään jokin tuollainen kristalliasia, mutta ei ole vielä tullut sopivaa vastaan.

  Venytyksistä en oikein osaa sanoa mitään, kun ei itsellä ole. Jospa se innostus tulee sinulle takaisin uusien korujen myötä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bongasin omani suuressa pihiydessä ebaysta! Mietin että ostaisin vielä pari lisää kun oli niin halpoja, sellainen kirkas läpinäkyvä houkuttelee ;_;

   Poista
 2. Hassua että sinulla korvat noin kovasti reagoivat. Oletko kokeillut luuta tai titaania? Ja tuosta palautumisesta, kuinka isot venytyksesi ovat? Avopuolisoni otti omansa 14mm pois 1,5v sitten ja sievä pyllynreikä korvassa on edelleen, ei ole siis täysin palautunut. Siihen menisi vielä ihan ilman ähertämistä 8mm venytys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi vielä käydä vähän materiaaleja läpi, kaveri ehdotti myös lasia lärpyttimiini : D luu ja titaani listan jatkoksi siis! Toisaalta laiskottaa niin vietävästi koko korurumba että tekisi mieli vain ottaa pois. Mulla on kasimilliset molemmissa korvissa, joten mahiksia vielä on! Ei tosin ois maailmanloppu vaikkeivat palautuisi, sitten vaan pitäs viitsiytyä sen verran että ottais materiaaleista selvää

   Poista
 3. Ei ihme, että venytykses reagoi. Muovi on lävistyksiin varsin epäsuositeltu materiaali, ja kirurginteräs on käypäsä kunnolla parantuneisiin (nikkelipitoisuutensa takia ei välttämättä silloinkaan sovi kaikille).
  Titaani ja lasi ovat hyviä materiaaleja lävistyksiin.
  Jos oot CrazyFactorylta tilannut, niin voi olla, että materiaali ei ole koruissa ollutkaan sitä, mitä sen on tarkoitus olla -> ongelmat.
  Jos selailet ask.fm/Kysy_Lavistajalta suosituimpia vastauksia, niin aikansa päästä tulee kuva (kultareunukset :D), mihin on koottu hyviä ohjeita venyttelyyn & korumateriaaleihin. Tuo sivu voi olla muutenkin avuksi muihinkin ongelmiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! En jotenkin tullut edes ajatelleeksi että kirurginteräksessä olisi nikkelipitoisuutta, se kyllä selittää aika hyvin miksei korvat niistä tykkää. Normikorvikset muodostavat aina sellaisen kipeähkön patin lävistyksen ympärille jos koru on vähääkään "rihkamampaa." Crazyltä tilailen itsekin pienellä varauksella, tuntuu että korujen laatu heittelee hurjasti ja jotkut vanhat 3mm septumrenkaatkin saivat lävistäjän kiroilemaan kun taipuivat naurettavan helposti pilalle : D

   Poista
  2. Joo, se on vähän hämy, kun toisinaan sitä mainostetaan kelpoisana materiaalina :D Mutta hyvä jos vinkeistä oli hyötyä ^^

   Poista
 4. Ihana värimaailma tässä blogissa! :) Oot muuten todella kaunis, voisin jäädä seuraamaan sun blogia enemmänkin. :)

  VastaaPoista
 5. Itse haluaisin venyttää, mutta omistan liian monet kivat tavalliset korvikset, enkä halua sanoa niille vielä hyvästejä. Kateellisena vaan katselen muiden venytyksiä. Toivottavasti omasi eivät enää kiukkuile.

  VastaaPoista