torstai 16. helmikuuta 2017

Nukkavierulla virneellä


Kampaamon lattia peittyi karheaan oranssiin ja minun pääni tuntui keventyvän ainakin puolella sitä mukaa kun pääsin muinoin mustan murhaamista latvoistani eroon. Hyvä hiustenleikkuu tekee yllättävän paljon, olin jo pihiyksissäni ehtinyt unohtaa miten raikkaalta ja sievältä elämä tuntuu kun edes hiukset ovat hyvin. Punaisissa haalareissaan puuskuttava pikkutyttö kutsui minua hienohiuksiseksi tädiksi enkä malttanut olla virnistelemättä valtavan eskimotakkini uumenissa roskapussit molemmissa käsissä. Tyyli on onnistunut silloin kun se ilahduttaa sekä omaa sisäistä lasta että niitä oikeita. Elän tavallaan nytkin lapsuuteni unelmaa: minulla on ne äidin kieltämät värikkäät ponihiukset, asunnollinen kissoja ja lupa syödä suklaata silloin kun lystää. Ei onnellisuuteen loppujen lopuksi tarvitsekaan monimutkaisia asioita, ei vaikka oma pää tuntuu toisinaan toitottavan toista. Koska lähestyvä kevät on aina karu ja nukkavieru, listasin itselleni hassuja asioita jotka tekevät minut iloiseksi.

1. Se kun kahdelle saparolle solmitut hiukset pomppivat jumpatessa. Tuntuu mukavalta kun lämpimät hiukset hipaisevat aina silloin tällöin paljasta ihoa. Hekottelen hirveästi haarahyppyjä tehdessäni koska sekä saparot että ylisuuri treenipaitani sinkoilevat ilmaan samaan tahtiin kun loikin ylös ja alas. Tämän(kin) takia jumppaan mieluummin piilossa muiden katseilta.

2. Pienten lasten vilpittömät kommentit. Etenkin ne joiden mukaan olen prinsessa tai kysymykset siitä voiko Petrin platformeilla (joissa on koristejouset sisällä) pomppia kuin vietereillä.

3. Öiset naurukohtaukset. Herään toisinaan omaan hervottomaan nauruuni nähtyäni jotakin omasta mielestäni todella fiksua ja hauskaa unta. Yleensä kun Petri kysyy millaista unta olen nähnyt, tajuan itsekin miten järjettömän dorka se on ollut.

4. Onnistunut siivouspäivä. Rakastan aivan järjettömästi juuri jynssättyä asuntoa, puhtaita lakanoita ja sitä kuinka avonaisesta ovesta virtaa sisälle raikasta ilmaa. Pidän siitä kun kylpyhuoneen jokainen pinta on pesty ja ilmassa leijailee vielä pieni lämmin kosteus sekoittuneena mietoon vaniljan tuoksuun.

5. Raukea sohvamakoilu auringonvalossa. Lämpimissä valoraidoissa torkkuvat kissat, villasukat, puolikas vesimeloni ja Petrin hihkunta pelien timmellyksessä ovat yksinkertaisesti parasta.

6. Mother Motherin uudet kappaleet, kuolen sisäisiin tuskiini kun en vain voi linkata kaikkia tänne

2 kommenttia:

  1. Niin paljon kyllä kaikkia pieniä ihania asioita joista voi olla onnellinen! Hurjan pirteä tämä postaus! :)

    VastaaPoista
  2. Mä rakastan sitä kun voi iloita pienistä asioista! Kiitos kuin jaoit omasi! ^-^ Ilahdutti!

    VastaaPoista