sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Level 24

Lähes kaikki ihmiskehon solut uusiutuvat seitsemän vuoden välein. Jostakin syystä ajatus uudistuvasta ihmisestä tuntuu lohdulliselta. Vanhana kasvintappajana jaksan uskoa siihen että vielä jonakin päivänä kaktukseni pysyvät hengissä ja parvekkeeni pursuaa pulleita kirsikkatomaatteja, basilikaa ja kehäkukkia. Aurinko lämmittäisi Ikeasta hankittua puulattiaa samalla kun sipsuttaisin paljain jaloin parvekkeelle juuri täytetyn kastelukannun kanssa. Kostean mullan tuoksu, raukeina kiehnäävät kissat ja tuore salaatti yleensä kruunaavat arkiset haavekuvani viherpeukaloinnin hallitsemisesta. Uudet huonekasvini ovat pysyneet elossa jo tasan kaksi päivää, joten voi sitäkin jo kai jonkinlaisena saavutuksena pitää. Olisi hienoa jos kaltaisilleni ihmisille olisi oma ryhmä, josta saisi AA kerhon tapaan ''30 päivää tappamatta yhtäkään kasvia'' pinssejä!

Huhtikuu on kiitänyt ohitse hurjaa vauhtia ja paljon on ehtinyt tapahtua. Kävin Elinan kanssa katsomassa Pyhimyspassion Sibeliustalolla, näimme Petrin tuoretta siskonpoikaa ja Petrin vanhemmat pyörähtivät meillä pitämässä yleistä hulinaa yllä. Vietin eilen rennon syntymäpäivän mukavasti kotona ja rikastuin Jigglypuff-pehmolelulla, keltaisilla tulppaaneilla ja kinuskikakulla. Lahjoin itse itseäni Lushin kylpypalloilla, pinkillä hiusvärillä ja lepakon kallolla. Tajusin muuttuneeni paljon, on tavallaan vaikea edes tunnistaa itseään blogin ensimmäisistä postauksista, joten päivitän tähän alle elinvuosieni kunniaksi 10 päivitettyä faktaa:

1. Tykkään sittenkin sinapista. Olen lapsesta asti inhonnut sitä yli kaiken, mutta tänä vuonna maistoin sitä vahingossa joulukinkun yhteydessä ja järkytyin tajuttuani että pidän siitä. Hieman tarkemmin miettiessäni en edes muista milloin olisin muka lapsena edes maistanut sinappia.

2. En pidä bilettämisestä niin paljon kuin luulin. Etenkin isossa porukassa tulee helposti hermostunut olo, jota paikkailen juomalla liikaa. Seuraavana aamuna käteen jää vain karvas pettymys. Ainoat onnistuneet juomismuistoni liittyvät pieneen porukkaan, pieneen hiprakkaan ja hyvissä ajoin lopeteltuun iltaan ilman kaatokännejä.

3. En olekaan tyhmä, en vain jaksa keskittyä pitkiä aikoja kerrallaan. Lyhyt ja napakka toisto yhdistettynä tietojen sovellukseen saa uudet asiat parhaiten painumaan päähän.

4. Olen sittenkin järjestelmällinen ihminen (huomatkaa sanat ''minä'' ja ''järjestelmällinen'' samassa lauseessa!) Kun koti on järjestyksessä, niin on minun päänikin. Tiskit eivät saa lojua altaassa päivää pitempään ja pedattu sänky tuottaa minulle suurta mielihyvää.

5. Olen herkkä ja se on ihan ok. Hyvinä puolina sanottakoon sen että löydän helposti hupia pienistä arkipäiväisistä asioista, olen hyvä kuuntelija ja kauniit asiat hivelevät sieluani. Herkkyyden varjopuoli on se että järkytyn konflikteista, masennun helposti enkä oikein nauti suurimmasta osaa televisio-ohjelmista ylenpalttisen draaman ja väkivallan takia.

6. En olekaan gootti, olen vain mitä olen. Samaistuin aikoinani vahvasti kyseiseen ryhmään, mutta nykyään en voisi vähempää välittää mihin laatikkoon ihmiset minut laittavat.

7. En enää pelkää verikokeita. Ojentelin viime keväänä niin paljon käsivarttani että neulan alle meneminen menee vielä nykyäänkin rutiinilla. Tajusin myös ettei kanyyli oikeasti satu niin paljon kuin luulin ja luottoni hoitohenkilökuntaan hieman koheni.

8. Tarvitsen kipeästi rutiineja. Olen aina pitänyt itseäni sohvaperunoiden kuninkaana, mutta laiskuuteni ei ollutkaan laiskuutta vaan vuosikausia jatkunut anemia. Muutun äkäiseksi ja itkuiseksi mökkihöperöksi jollen järjestä itselleni säännöllisesti toimintaa, liikuntaa tai ulkoilua.

9. Näköni ei olekaan niin huono kuin olen luullut, kärsin vain lievästi kasvosokeudesta. Minun on vaikea tunnistaa tuttuja kaduilla, joten tervehtiminen jää nolostuttavan usein välistä.

10. Olen aika hyvä keittiössä. Jos vain saan selkeän reseptin käsiini, en epäonnistu, sillä noudatan ohjeita vähän liiankin säntillisesti. En muista milloin olisin viimeksi polttanut jotakin pohjaan tai ylipäätään tehnyt pahaa ruokaa, joten in your face Milka 19v joka ajatteli elävänsä lopun ikäänsä pannulla paistetuilla pakastevihanneksilla, pähkinöillä ja ketsupilla!

6 kommenttia:

 1. Synttärionnittelut! ^^

  Mullakin ennen kaikki kasvit vaan järjestelmällisesti heittivät veivinsä, nyt menee jo vähän paremmin. Yksi on jopa kohta vuoden sinnitellyt mukana. Hyötykasveja olisi vielä ihana saada kukoistamaan paremmin!

  VastaaPoista
 2. Myöhästyneet synttärionnittelut!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ja tuossa ensimmäisessä kappaleessa on tosi kaunis tunnelma! Kiva kans lukea päivitettyjä faktoja ^.^
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Kivoja faktoja susta ^^ Ja todella myöhästyneet synttärionnittelut!

  VastaaPoista