lauantai 16. syyskuuta 2017

Miinus viisi kissanhammasta

Vanhat vaatteet alkavat sujahtaa päälle entistä vaivattomammin ja hetken ajan olin tyytyväinen kaikkeen mitä sovituskopissa kokeilinkin. Hihittelin valtaville puhvihihoille, etsin kärsimättömästi halloweenprinttejä ja puristelin kauppakeskuksen jokaisen kaulaliinan läpi löytämättä sitä oikeaa. En ostanut mitään, mutta kotona odottava uusi reppu ja jaloissa pinkkeinä kiiltelevät kengät jaksoivat nostattaa mielialaa senkin edestä. Olen surkea hankkimaan lämpimiä vaatteita, onneksi lauhkeaa säätä on vielä tovi jos toinenkin jäljellä. Kolmen poskihampaan poistosta ja kahden kulmurin amputoinnista toipuva Pylly-kolli on pitkälti pyörittänyt arkea koulun ohella. Pitää muistaa tarkkailla, tilata Ipakitineä munuaisten vajaatoimintaan ja huuhdella ikeniä puhdistusgeelillä. Välillä mietin miten vanhojen lemmikkien omistajat välttävät sydänkohtauksen pienimmästäkin yskäisystä jonka nelijalkainen päästää, olen soittanut klinikalle noin viidesti ja puhelinvastaava taitaa pitää minua ihan kahjona. (Lemmikkien terveyshuolet jos mitkä tekevät selvää puhelinkammosta.)

Ps. Googletin noin tuhat tuntia onko kissanhammas yhdyssana vai ei, grammarnatsit auttakaa! Miten voi olla kissankäpälät, kissankorvat ja kissankielet mutta kissanhammas muka ei ole yhdyssana!?

5 kommenttia:

 1. Eikai kissan mikään ruumiinosa ole yhdyssana? Kissan häntä, kissan hammas... Vähän samaan tapaan kuin äidinkieli ja äidin kieli?

  En tiedä. Eniveis, meilläkin tulee muutaman vuoden sisällä tuo kulmureiden poisto ajankohtaiseksi, vaikka Roottorilla ikää vasta sen 8. :( Itsekin saan sydärin aina kaikesta oudosta, joten en odota tuota lemmikin vanhuusikää mitenkään innolla.

  Halloweenprintit ja -kama sen sijaan syyhyttää tääläkin jo käsiä kovasti! En malttaisi odottaa sitä vähää, mikä kauppoihin saapuu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh noes, kaikki nuo sanat kuulostavat omaan korvaan niin hassuilta erikseen! (Pitäisi varmaan vähän kerrata äidinkieltä kun etenkin viime aikoina on tullut tolkuttomasti kirjoitusvirheitä)

   Ei se kulmureiden poistokaan ilmeisesti ole niin hurjan radikaali operaatio. Pyllykin on jo 17 ja oli oma itsensä jo pari päivää operaatiosta. Roottorilla on vielä ikä puolellaan :3 Meilläkin loput kaksi kulmahammasta pitäisi amputoida/poistaa seuraavan vuoden puolella, mutta vielä ei ole tiedossa miten munuaistauti etenee että uskaltaako enää nukutella kissavanhusta. Tsemppiä kuitenkin sinne, kissojen hammasvaivat osaa kyllä olla vaikeita!

   Poista
 2. Söpö asu! En tiedä miten, mutta arvasin että valitsit tuon repun! Mulla ei ole vielä lemmikkejä, mutta voin vaan kuvitella tuon huolen mitä niiden terveysasiat voi aiheuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! Lemmikit eivät loppujen lopuksi taida juuri erota ihmismuksuista, niistä on hurjasti iloa mutta myös hirveästi huolta.

   Poista
 3. Mäkin pääsin pahimmasta puhelinkammostani eroon sillä, että piti eläinklinikalle soitella :D Kyllä noista huolehtii kovasti, mullakin vanhimmat kissat 9-vuotiaita, joista toisella todettiin alkavaa munuaisvaivaa, spondyloosi sekä hammassyöpymä. HUOH.

  VastaaPoista