lauantai 19. toukokuuta 2018

Hyvästi ruma parveke!Minulla on ollut viha-rakkaussuhde parvekkeeseemme siitä asti kun muutimme nykyiseen kämppäämme. Lasitettu parveke on kissataloudelle luksusta, mutta toisaalta olisihan se mukava jos sinikirjava lattia ei riitelisi kirkkaanpunaisen seinän kanssa tai ettei jokainen oven avaus toisi tullessaan sieraimia kärventävää tupakansavua. Olen marmattanut parvekkeen uusimisesta jo tovin saamatta mitään aikaan, mutta viimeistään parvekkeelle lahonneen kiipeilypuun mentyä mäskäksi ja Petrin lopetettua tupakoinnin sain viimeinkin sisua ryhtyä tuumasta toimeen. (Eikä tässä ryhdistäytymisessä mennyt kuin kaksi vuotta, hehheh.) Pojat lupasivat urheasti viedä minut Vantaan Ikeaan, joten ei kestänyt pitkään kun piskuisessa kämpässämme keikkuikin jo seitsemän pakettia Runnenia.

Ikean puulattiat oli yllättävän helppo asentaa, kun ottaa huomioon että olen viimeksi väsäillyt tällä tavalla sen ala-asteen pakollisen ja ah niin itse tehdyn näköisen maustehyllyn. Jokaisessa laatassa on neljä neliötä ja neliöitä pitää toisissaan kiinni toisella puolella olevat muovikiinnikkeet. Paloja voi kätevästi leikata sopivaan muotoon ja kokoon, eikä reiänkään sahaaminen (sille ihmeelliselle ovea auki pitävälle tapille) ollut pehmeän puun kanssa homma eikä mikään. Myönnettäköön että kärsin oikein aikuisesta olosta ostettuani ensimmäisen oman sahani ja päädyttyäni siitä huolimatta hoitamaan muoviosien katkaisemisen keittiösaksilla. Lattiat laiteltiin paikalleen siten että palojen klipsut osuivat kohdikkain ja sitten koko homma yksinkertaisesti käveltiin läpi niin että laatat napsahtivat lukkoon. Meidän parvekkeemme on hieman yli viisi neliötä ja seitsemän pakettia laattoja maksoi noin 91 euroa. Pidin alussa hintaa melko suolaisena opiskelijabudjetille, mutta loppujen lopuksi hinta oli huokea koko parvekkeen ilmeen uusimisesta. Niin, ja se viha-rakkaussuhdekin taitaa olla nykyään rakkaus-rakkaussuhde. Aika näyttänee saanko vielä aikaiseksi hankittua yrttien kaveriksi parvekekukkia ja löydänkö joskus kissoille uuden kiipeilypuun, tällä hetkellä olen kuitenkin oikein tyytyväinen vaikka sormia vähän eilisestä nikkaroinnista vielä kivistääkin.


2 kommenttia:

 1. Siitä tuli oikein ihanan näköinen! Lähtökohtana tuo villi punaisen ja sinisen kombo näytti aika haastavalta. Iso vaikutus noilla puulaatoilla ja yleisilme on nyt paljon viihtyisämpi. Pienet yrttikasvihuoneet näyttävät myös muuten oikein käteviltä, vähän ehkä alkoi houkuttelemaan!

  Meidän nykyisellä parvekkeella on sinänsä neutraaleja sävyjä, mutta en kestä kuinka hiton montaa eri pintaratkaisua on samaan parvekkeeseen voitu tunkea. Lattiassa on kermanvalkoiset laatat, on niinikään kermaksi maalattua betoniseinää, valkoiseksi rapattua betoniseinää, tummalla puulla paneloitua seinää ja vieläpä pätkä ihan vaan tiiltä. Teen parhaani ollakseni välittämättä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekkeet ja vessat osaavat kyllä olla yksi murheenkryyni : D Minusta tuntuu että ne ovat molemmat järjestään järkyttäviä vähääkään vanhemmissa taloissa. Meillä on myös vessassa tuota samaa sinipilkullista lattiamateriaalia, kaiken kruunaa likaisen valkoiset reikäiset seinät joiden alta paljastuu naarmuuntuneista kohdista vihreää seinää. Kylpyammekin oli maalattu kulahtaneen valkoiseksi (alla taas naarmujen perusteella vihreää...) mutta onneksi saatiin lupa vetää ammeen kylkeen sisustusteipillä tummanruskea puukuvio. Välillä sitä haaveilee uudemmasta asunnosta ihan vain sillä ettei löydy tuollaisia kummallisia esteettisiä ratkaisuja.

   Poista